Leta i den här bloggen

söndag 26 april 2015

Visst är det fantasiskt ...

Förra veckan, ja det började väl inte bra, bara 4 elever hade läst läxan kvällen innan. Men innan jag gick hemmifrån var det 12, men det var väldigt spretiga resultat. Sen när jag kommer till skolan och är på väg till kalssrummet står "alla" elever där och dom diskuterar fysik. Det är inte för att att de sett mig, nej de diskuterar verkligen. Och några hör jag diskutera de problem jag givit till läxan.

In och hämta datorn lotta placeringen och lektion. När jag skall starta återkopplingen har 24 (av 32) svarat. OK men inte bra, får kolla mer. Första biten var ok men nu kommer vi till den spretiga biten. Här hade vi lagt ut en distraktor som första fråga och sedan en riktig nyckel fråga. Distraktorn var fortfarande förvirrad, jag använde en enkel hand röstning för att få med alla även de som inte svarat.

Det här behövde verklingen PI och sedan ytterligare diskusioner ledda av mig. Snart var alla med, en boll kommer verligen ner snabbare om det är brant än om det knappt sluttar alls. Nästa fråga vilken har störst hastighet? Ny hand visning. Alla svarar rätt. man blir glad dom har FATTAT. Då återstår bara några lottade förklaringar.

Jag fick gå igenom hela klassen INGEN kunde förklara....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar